6.14.2010

Utstilling "3 x Nedre Eiker billedkunstnere"


Invitasjon til utstilling:

Utstilling "3 x Nedre Eiker billedkunstnere"
Utstilling i Mjøndalen sentrum fredag 18. juni til 20. juni 2010

Åpning av utstilling samtidig som åpning av nytt torg i Mjøndalen
fredag 18. april kl. 16.00

Adresse: Arbeidergata 15, 3050 Mjøndalen (rett ved torget)

Åpent:
Fredag Kl. 16.00-20.00
Lørdag Kl. 12.00-16.00
Søndag Kl. 14.00-17.00


Nedre Eiker kunstnerne med felles utstilling i Mjøndalen sentrum
For første gang viser Nedre Eikers utøvende billedkunstnere seg sammen i en felles utstilling i sin hjemkommune. De tre er: billedkunstner og tegner Barbara Vogler, billedkunstner og maler May Brit Solstad-Nielsen og billedkunstner og tegner/illustratør Gunnlaug Moen. Alle bosatt i Nedre Eiker kommune.
Disse tre var i påsken 2010 i kommunens vennskapskommune Enköping og deltok på Svergies eget Kunst rett Vest arrangement, kalt Konstrundan.
Det årlige Kunst rett Vest i Vestregionen her hjemme har hjulpet kunstnerne til å bli bedre kjent med hverandre, og har resultert i bl.a. nettverkstreff i Nedre Eiker.

Billedkunst under jubiléet
Det har lenge vært et ønske om at kunstnere skal ha en fellesutstilling under jubiléet. Mangelen på lokaliteter har begrenset dette, men da handelstandens engasjerte leder Liv Marit Olsen inviterte kunstnerne til å stille ut i sin nyopppussede butikk i Mjøndalen sentrum, som åpner i august , var de tre raske til å slå til.
Utstillingen varer i tre dager, og det er mulighet til å møte de tre under utstillingen.

Bakgrunn kunstnere
Barbara Vogler er en yrkesaktiv billedkunstner som siden studietiden har utøvd sitt yrke uten avbrekk og livnært seg av sin kunst. For henne har det alltid vært det viktigste å holde fast ved det, som for henne er meningen med livet og hun har aldri tillatt seg å miste troen på dette. Barbara er tysk og kom til Nedre Eiker sammen med sin mann Gudbrand Mo i 1966. Hun har jobbet og vært bosatt i Nedre Eiker siden.

May Brit Solstad-Nielsen er født og oppvokst i Drammen, og flyttet til Mjøndalen i 1980. Hun er opprinnelig utdannet lektor og var ansatt i skoleverket fram til 1998, da hun etablerte seg med eget atelier i tidligere Eker Papirfabrikk. Hun har fått sin kunstneriske utdannelse som elev hos etablerte billedkunstnere og gjennom en rekke kurs. I løpet av de siste 10 årene har May Brit hatt flere store separatutstillinger, bl a på Gulden Kunstverk, Galleri Arctandria i Oslo, Landbrukshøyskolen på Ås og i Lier Kunstforening. Hun har også deltatt på mange kollektivutstillinger, som f eks Novemberutstillingen og Kunst rett Vest.

Gunnlaug Moen er opprinnelig fra Steinberg og har jobbet som avistegner, billedkunstner og illustratør siden hun var ferdig med sin utdannelse i England. Hun har tegnet ukentlig for Dagbladet siden 2000, og har illustrert bøker, for en rekke tidsskrifter og aviser, bl.a. The Guardian i England. Hun er også kontinuelig med i utstillinger, og er leder for Grafill Illustrasjon, faggruppen for proffesjonelle illustratører i Norge. Gunnlaug er bosatt i Krokstadelva.


www.nettverksblogg.blogspot.com

No comments: