3.25.2010

Exhibition @ Konstrondan, EnköpingPressrelease for local press:
Konstrondan "Vår Konst 2010"

Utstilling i Enköping fredag 2. april til 5. april 2010

Åpning av fellesutstilling (ca. 40 lokale kunstnere fra Enköping og 4 kunstnere fra Nedre Eiker)
fredag 2. april kl. 11.00

Åpning av verksteder/atélier og utstilling av Nedre Eiker kunstnere
(Vises i den Finske foreningen i sentrum)
fredag 2. april kl.12.00 til 17.00
(Åpent 12-17 resten av utstillingsperioden)Nedre Eiker kunstnerne skal være med på Konstrondan i Enköping, Sverige (påsken 2010)

Barbara Vogler fikk forspørsel og invitasjon høsten 2009 fra Foreningen Norden Nedre Eiker om det var noen kunstnere som var intressert i å stille ut under den årlige Konstronden i Enköping. Leder i Foreningen Norden Nedre Eiker er Rolf Bergersen. Arrangementet er i påskehelgen, med åpning fredag 2. april til og med mandag 5. april 2010. Enkøping er Nedre Eiker kommunes vennskapskommune i Sverige.

Kunstnerne

Barbara Vogler fikk ansvar for å foreslå 4 kunstnere bosatt i Nedre Eiker med faglig bredde og høy yrkesaktivitet. og fikk positiv tilbakemelding fra tekstilkunstner/herreskredder Thea Temte (HotNok), maler May Brit Solstad-Nielsen, tegner/illustratør Gunnlaug Moen. De som skal reise er Barbara Vogler, May Brit Solstad-Nielsen og Gunnlaug Moen. Thea Temte skal være med på utstillingen, men har ikke mulighet til å reise.

Det årlige Kunst rett Vest i Vestregionen har hjulpet kunstnerne til å bli bedre kjent med hverandre, og har resultert i bl.a. nettverkstreff i Nedre Eiker og nå en fellesutstilling i Svergie.

"Vår konst 2010"
Konstronden er den svenske utgaven som Kunst Rett Vest er basert på. Konstronden ble startet opp i Skåne (www.konstrundan.nu), og blir arrangert i påsken nå i mange kommuner over hele Sverige. Konseptet er en felles utstilling og åpne verksteder/atéler. I Enköping heter det " Vår konst 2010" og er i kommunen er det 41 kunstnere med, da Konstrondan blir arrangert for 11. gang.

Nedre Eiker kunstnere blir representert i fellesutstillingen med et bilde hver, og skal ha en felles utstilling i den lokale finske foreningen i Enköping sentrum, hvor de skal være under hele utstillingsperioden.

Les merOm Foreningen Norden:
Foreningen Norden Nedre Eiker: Leder Rolf Bergersen

Foreningen Norden Nedre Eiker har i over 30 år arbeidet for å styrke kontakten mellom organisasjoner og enkeltpersoner i Nedre Eiker og vennskapskommunene Enkøping i Sverige, Ølstykke i Danmark og St. Kaarins i Finland. Flere tusen innbyggere i Nedre Eiker har gjennom disse årene besøkt disse stedene gjennom vennskapsdager, kulturdager og direkte utveksling i regi av Foreningen Norden og kommunene.

Foreningen Norden Nedre Eiker vil fortsette arbeidet med å knytte kontakter mellom organisasjonsliv, enkeltpersoner og skoler i de nordiske land. Den folkelige utveksling, sammen med økt satsing på skolene gjennom klasseutveksling, er helt grunnleggende i det nordiske samarbeidet og i Foreningen Nordens virksomhet.

www.norden.no

No comments: